W dniu 20 października w naszej szkole odbyło się podsumowanie projektu ERASMUS +.
W uroczystości wzięli udział: Dyrekcja Szkoły, nauczyciele oraz uczniowie.
Praktykanci uczący się w zawodach logistyk, mechanik, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz grafiki i poligrafii cyfrowej przedstawili przebieg trzytygodniowych praktyk odbytych w miesiącu maju w Hiszpanii w Maladze.
Społeczność szkolna obejrzała przygotowany film obrazujący praktyki u pracodawców, spędzanie wolnego czasu oraz zwiedzanie najważniejszych zabytków Malagi.
Udział w Projekcie pod nazwą ,,EUROPEJSKIE PRAKTYKI UCZNIÓW CZERWONEGO KROKIEM DO KARIERY” był doświadczeniem zawodowym. Praktykanci mieli możliwość zapoznania się z nowymi, nowoczesnymi technologiami w branżach zawodowych.
Uczestnictwo w projekcie pozwoliło zdobyć umiejętność posługiwania się językiem hiszpańskim.
Wszyscy po zdanym egzaminie uzyskali certyfikat znajomości tego języka.
Dzięki mobilności rozwinęły się umiejętności z zakresu rozwijania kompetencji personalnych i społecznych na rynku pracy.
Po części oficjalnej uczestnicy próbowali potraw kuchni hiszpańskiej, która bazuje na dużej ilości warzyw i owoców śródziemnomorskich.
Projekt Erasmus + wpłynął w dużym stopniu na podwyższenie jakości działań dydaktyczno- wychowawczych szkoły i dalszą ścieżkę kształcenia zawodowego.