Ostatni tydzień przed feriami zimowymi, był dla uczniów kierunku żywienia, bardzo bogaty w wydarzenia kulinarne. Odwiedziły nas dwie grupy młodzieży z ZSP nr 1 oraz podopieczni Warsztatów Terapii Zajęciowej.
4 lutego przeprowadziliśmy warsztaty dla najmłodszej grupy wiekowej(10 lat) z zakresu słodkich wypieków walentynkowych. Uczniowie z dużym zaangażowaniem sporządzali drobne wyroby cukiernicze i pięknie oraz zmysłowo je przyozdabiali.
5 lutego szóstoklasiści pod czujnym okiem naszych uczniów zdobywali pierwsze umiejętności z zakresu rozdrabniania warzyw i sporządzania zup.
Uwieńczeniem naszej gościnności była 07 lutego wizyta podopiecznych WTZ. Oni również wykazali się kreatywnością przy wypieku i dekoracji serc piernikowych.
Dziękujemy naszym uczniom za zaangażowanie w wyżej wymienione działania.
[supsystic-gallery id=139]