POZNAWANIE PRZEZ SMAKOWANIE…

W środę 30 października 2019 roku w ramach zajęć praktycznych odbyły się hotelarskie warsztaty zawodowe klasy 2hT i 1hT. Udaliśmy się do Radomia do czterogwiazdkowego hotelu Nihil Novi.

Przy drzwiach hotelu ze szczerym uśmiechem przywitała nas Pani menager Anna Socha, która zabrała nas na ciekawy wykład opowiadając o codziennym funkcjonowaniu, historii i życiu zabytkowego hotelu. Po prelekcji mieliśmy możliwość zadawania pytań, które mogłyby pomóc nam w znalezieniu pracy w zawodzie hotelarza. Aby przybliżyć nam działanie hotelu od strony pracownika Pani Anna oprowadziła nas po pokojach, które były urządzone w gustownej formie lecz każdy z nich różnił się od siebie, ponieważ jest to hotel typu „butikowego”. Po obejrzeniu robiących wrażenie pokoi mieliśmy możliwość poczuć się jak goście hotelowi kosztując specjalności szefa kuchni, wyśmienity rosół królewski i  pierś z kurczaka pod Pesto z rucoli z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i dodatkami. W naszej grupie byli wegetarianie dla których szef kuchni przygotował specjalne danie. Po smacznym lunchu podziękowaliśmy i pożegnaliśmy się dostając zaproszenie do ponownego odwiedzenia hotelu.

[supsystic-gallery id=96]

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *