25 października 2019r w naszej szkole był dniem , w którym po raz czwarty odbył się etap szkolny konkursu kulinarnego z serii „Pasja Smaków”. Tym razem 3 zespoły 2-osobowe walczyły o zwycięstwo, aby 18 listopada w Zespole Szkól Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu stanąć do rywalizacji z najlepszymi drużynami z województwa mazowieckiego. Głównym celem konkursu było przygotowanie 2 porcji zakąski z pstrąga , gdzie wcześniej musieli dokonać w czasie 15 minut filetowania. Aby kubki smakowe pobudzić do pełnej rozkoszy, uczniowie zgodnie z regulaminem przygotowali deser ze szpinaku i białego sera. Pomysłowość i smak potraw sprawiły, że 5-osobowe jurii z panem kierownikiem Danielem Maciejewskim miało trudne zadanie przy wyborze zwycięscy. Z pośród startujących w składzie:
Mateusz Tarnowski i Natalia Synderczyk kl.3żhT,
Klaudia Zylińska i Karolina Zylińska kl.2żT,
Wiktoria Koniarczyk i Aleksandra Głos kl. 3kśB.
Do następnego etapu przeszły uczennice z klas 3kśB. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody. Życzymy dalszych sukcesów.
[supsystic-gallery id=91]