Pasja smaków–ryby smaczne, ryby zdrowe i desery kolorowe.

25 października 2019r w naszej szkole był dniem , w którym po raz czwarty odbył się etap szkolny konkursu kulinarnego z serii „Pasja Smaków”. Tym razem 3 zespoły 2-osobowe walczyły o zwycięstwo, aby 18 listopada w Zespole Szkól Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu stanąć do rywalizacji z najlepszymi drużynami z województwa mazowieckiego. Głównym celem konkursu było przygotowanie 2 porcji zakąski z pstrąga , gdzie wcześniej musieli dokonać w czasie 15 minut filetowania. Aby kubki smakowe pobudzić do pełnej rozkoszy, uczniowie zgodnie z regulaminem przygotowali deser ze szpinaku i białego sera. Pomysłowość  i smak  potraw sprawiły, że 5-osobowe jurii z panem kierownikiem Danielem Maciejewskim miało trudne zadanie przy wyborze zwycięscy. Z pośród startujących  w składzie:

Mateusz  Tarnowski i Natalia Synderczyk kl.3żhT,

Klaudia Zylińska i Karolina Zylińska kl.2żT,

Wiktoria Koniarczyk i Aleksandra Głos kl. 3kśB.

Do następnego etapu przeszły uczennice z klas 3kśB. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody. Życzymy dalszych sukcesów.

[supsystic-gallery id=91]

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *