27.10.2016 młodzież z klas gastronomiczno – hotelarskich z CKZiU uczestniczyła w Międzynarodowych Targach Gastronomicznych Warsaw GastroShow2016. To nowa inicjatywa targowa, dedykowana dla branży spożywczej, gastronomicznej oraz hotelarskiej
Na miejscu młodzież miała okazję przebywać w STREFA UCZNIA – gdzie niezwykłe lekcje, poprowadzili specjaliści z zakresu techniki i technologii gastronomicznej. Uczniowie mogli obejrzeć i dowiedzieć się m.in. o:
• kawie – właściwości i rodzaje, a także jej zastosowanie w kuchni
• dynamicznej obróbce żywności
• wykorzystanie ziół w kuchni
• dietetyka jako nauka przyszłości – pomiary składu ciała
• jak dobrze się sprzedać, przygotowanie do poszukiwania pracy – HR Hotele Puree
Uczestniczenie takich targach, to dla młodzieży szansa na poznanie nowości branżowych oraz podniesienie swoich kwalifikacji zawodowych.