GRATULACJE DLA ANGELIKI ZAWADZKIEJ ZA ZAJĘCIE III MIEJSCA

22 stycznia 2019 roku Angelika Zawadzka –uczennica klasy 3 kśZ wzięła udział
w wojewódzkim etapie II Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.  Konkurs odbył się w ZSSiH w Radomiu pod patronatem Izby Rzemieślniczej i Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. Turniej został umieszczony w wykazie turniejów obwieszczonych komunikatem MEN – u.

Konkurs obejmował część pisemną – testową, która pozwoliła sprawdzić wiedzę z technologii gastronomicznej oraz wyposażenia technicznego. Część praktyczna polegała na wykonaniu 3 porcji dania zasadniczego z dowolnego elementu wieprzowego.

Angelika wykonała „kiełbaskę” z policzków wieprzowych, puree z dyni, ziemniaki opiekane i jullienne z warzyw. Jurorami byli szefowie renomowanych restauracji.

Ocenie podlegało:

  • Pomysłowość potraw
  • Smakowitość
  • Zgodność z zadaniem turniejowym
  • Wykonanie dodatków skrobiowych i witaminowych.

Życzymy Angelice rozwijania zainteresowań oraz pasji kucharskich.

22 stycznia2019 roku Angelika Zawadzka –uczennica klasy 3 kśZ wzięła udział
w wojewódzkim etapie II Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia wZawodzie Kucharz.  Konkurs odbył się wZSSiH w Radomiu pod patronatem Izby Rzemieślniczej i Małej i ŚredniejPrzedsiębiorczości w Katowicach. Turniej został umieszczony w wykazie turniejówobwieszczonych komunikatem MEN – u.

Konkurs obejmował część pisemną – testową, która pozwoliła sprawdzić wiedzę z technologii gastronomicznej oraz wyposażenia technicznego. Część praktyczna polegała na wykonaniu 3 porcji dania zasadniczego z dowolnego elementu wieprzowego.

Angelika wykonała „kiełbaskę” z policzków wieprzowych, puree z dyni, ziemniaki opiekane i jullienne z warzyw. Jurorami byli szefowie renomowanych restauracji.

Ocenie podlegało:

  • Pomysłowość potraw
  • Smakowitość
  • Zgodność z zadaniem turniejowym
  • Wykonanie dodatków skrobiowych i witaminowych.

Życzymy Angelice rozwijania zainteresowań oraz pasji kucharskich.

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *