22 stycznia 2019 roku Angelika Zawadzka –uczennica klasy 3 kśZ wzięła udział
w wojewódzkim etapie II Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. Konkurs odbył się w ZSSiH w Radomiu pod patronatem Izby Rzemieślniczej i Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. Turniej został umieszczony w wykazie turniejów obwieszczonych komunikatem MEN – u.
Konkurs obejmował część pisemną – testową, która pozwoliła sprawdzić wiedzę z technologii gastronomicznej oraz wyposażenia technicznego. Część praktyczna polegała na wykonaniu 3 porcji dania zasadniczego z dowolnego elementu wieprzowego.
Angelika wykonała „kiełbaskę” z policzków wieprzowych, puree z dyni, ziemniaki opiekane i jullienne z warzyw. Jurorami byli szefowie renomowanych restauracji.
Ocenie podlegało:
- Pomysłowość potraw
- Smakowitość
- Zgodność z zadaniem turniejowym
- Wykonanie dodatków skrobiowych i witaminowych.
Życzymy Angelice rozwijania zainteresowań oraz pasji kucharskich.
22 stycznia2019 roku Angelika Zawadzka –uczennica klasy 3 kśZ wzięła udział
w wojewódzkim etapie II Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia wZawodzie Kucharz. Konkurs odbył się wZSSiH w Radomiu pod patronatem Izby Rzemieślniczej i Małej i ŚredniejPrzedsiębiorczości w Katowicach. Turniej został umieszczony w wykazie turniejówobwieszczonych komunikatem MEN – u.
Konkurs obejmował część pisemną – testową, która pozwoliła sprawdzić wiedzę z technologii gastronomicznej oraz wyposażenia technicznego. Część praktyczna polegała na wykonaniu 3 porcji dania zasadniczego z dowolnego elementu wieprzowego.
Angelika wykonała „kiełbaskę” z policzków wieprzowych, puree z dyni, ziemniaki opiekane i jullienne z warzyw. Jurorami byli szefowie renomowanych restauracji.
Ocenie podlegało:
- Pomysłowość potraw
- Smakowitość
- Zgodność z zadaniem turniejowym
- Wykonanie dodatków skrobiowych i witaminowych.
Życzymy Angelice rozwijania zainteresowań oraz pasji kucharskich.