„Pasja smaków – Jesień w potrawach”…?

Jako uczennice 3 klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych staramy się rozwijać umiejętności zawodowe (pomimo trudnych czasów pandemii) nie tylko na zajęciach (oczywiście online) ale również biorąc udział w konkursach zawodowych. Wzięłyśmy udział w szkolnym etapie konkursu kulinarnego „Pasja smaków – Jesień w potrawach”. Naszym zadaniem było przygotowanie dania zasadniczego z wykorzystaniem obowiązkowych składników (aronia, gruszka, dynia), opracowanie sposobu wykonania oraz wykonanie zdjęcia potrawy.
Udało się… pierwszy etap za nami.
Nasze potrawy zostały wytypowane do konkursu kulinarnego organizowanego przez Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Eliminacja do Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków – Jesień w potrawach” odbędzie się 01.12.2020r. – trzymajcie za nas kciuki .
Karolina z Klaudią z klasy 3żT.

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *