Konkurs kulinarny



18 czerwca  w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie  odbył się II Etap Ogólnopolskiego Konkursu ,, Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego ”.
Uczennice pierwszej klasy Technik żywienia Zyglińska Klaudia i Zyglińska Karolina rywalizowały z ośmioma zespołami z całego kraju.
Był to debiut naszych uczennic w tego rodzaju wydarzeniu, mimo to odniosły wielki sukces zdobywając wyróżnienie za wyjątkowy smak.

Poziom konkursu był bardzo wysoki, a Jury to same sławy kucharzy :

-Jerzy Pasikowski

– Marcin Budynek

– Giancarlo Russo

– Robert Sowa

oraz Katarzyna Oponowicz – Związek Polskie Mięso

Opiekunem ze strony szkoły była pani Marzena Mołodkiewicz.


Życzymy Klaudii i Karolinie dalszych sukcesów!

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *