V WOJEWÓDZKI KONKURS KULINARNY „PASJA SMAKÓW – ŚWIĘTUJEMY Z UŁANAMI PRZY POTRAWACH Z GĘSINY”

W dniu 28 listopada 2018 roku w ZSSiH w Radomiu odbyła się V jubileuszowa edycja Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego – „Pasja Smaków”.

Naszą szkołę reprezentowali uczniowie w składzie:

• Angelika Zawadzka – 3 klasa w zawodzie kucharz,

• Mateusz Tarnowski – 2 klasa w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.

Konkurs tematem nawiązywał do obchodów 100 rocznicy odzyskania Niepodległości przez Polskę. Uczniowie mieli za zadanie przygotowanie potrawy , w której główną rolę odgrywała pierś z gęsi.

Nasza drużyna przygotowała pierś z gęsi po staropolsku z pietruszką karmelizowaną i surówką z pietruszki.
Ocenie podlegała:

• smakowitość,
• stopień trudności
• pomysłowość i kreatywność
• zgodność z tematyką oraz
• wygląd i aranżacja potrawy.

Nasza młodzież wykazała się bardzo dużym zaangażowaniem, kreatywnością oraz dużym kunsztem kulinarnym.
Życzymy im dalszych sukcesów.

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *