Międzynarodowe słodkości

O wymagającej pracy nad doskonaleniem umiejętności cukierniczych przekonali się uczniowie kl.2żT w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych podczas X Targów Expo Sweet 2018.

Udział w targach to świetna okazja do poznania warsztatu pracy  cukiernika.

Młodzież śledziła zmagania przedstawicieli międzynarodowej branży cukierniczej i lodziarskiej.

Imprezie towarzyszyły rywalizacje konkursowe w tym:

-Mistrzostwa Polski w przygotowaniu deseru

-Międzynarodowy konkurs cukierniczy na element dekoracyjny

-Mistrzostwa Europy w dekoracji tortów

-pokaz wykonania rekordowego tortu 3D

– sugarcrafting

Wykonane wyroby cukiernicze i lodziarskie tworzone przy użyciu nowoczesnego sprzętu wyjątkowo smakowały i pięknie wyglądały.

Kto odwiedził te targi z pewnością będzie  chciał jeszcze raz powrócić.

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *