Kulinarny talent 2018 w CKZiU

8 lutego 2018 r. odbyły się eliminację do prestiżowego konkursu „Kulinarny Talent”, który organizowany jest przez Roberta Sowę.

Do konkursu przystąpiło siedmioro uczniów z klas technicznych w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych:

  • Mateusz Tarnowski – klasa 1 żT
  • Oliwia Łukaszewska – klasa 2 żT
  • Marika Machniewicz – klasa 2 żT
  • Agata Kowalczyk – klasa 2 żT
  • Jakub Puzio  – klasa 2 żT
  • Bartłomiej Gębczyk  – klasa 2 żT
  • Weronika Mróz – klasa 3 żT

Zadaniem uczniów było przygotowanie dania głównego z wołowiny. Komisja oceniała sposób wykonania, podania, smak, a przede wszystkim technikę pracy.

 

Konkurs był bardzo wyrównany. Wszystkie prace były wyjątkowe i niepowtarzalne. Niestety zwycięzca mógł być tylko jeden.

 

Został nim uczeń klasy 2 żT – JAKUB PUZIO

Serdecznie gratulujemy.

Na wyróżnienie zasłużyła także Weronika Mróz – klasa 3 żT.

 

Jakub będzie reprezentował nasze CKZiU już 22 marca, podczas
22 Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro 2018. To właśnie tam odbędzie się 10. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2018”

Życzymy powodzenia.

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *