Eliminacje do konkursu kulinarnego „Kulinarne talenty 2017”

W dniu 07 – 11 – 2016 r. w CKZIU odbyły się eliminacje do konkursu „Kulinarne talenty 2017” organizowanego przez Roberta Sowę i firmę Prymat. Do eliminacji zgłosiło się siedmioro uczniów
z klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Chociaż poziom był bardzo wyrównany, to niestety do ścisłego finału mogło zakwalifikować się tylko pięć osób.

Zadaniem młodzieży było wyluzowanie kaczki oraz  przyrządzenie dwóch porcji dania zasadniczego,
w którego skład wchodziły:

  • Kaczka
  • Wątróbka drobiowa
  • Topinambur
  • Pomarańcze
  • Zestaw przypraw Prymat

Uczniowie mogli wykorzystać jeszcze inne składniki.  Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosił 1 godzinę. Efekt końcowy był imponujący.

A oto lita osób, które będą mogły przystąpić do konkursu w dniu 29.11.2016r

  • Oliwia Janas – 2 żT
  • Weronika Sałek – 2 żT
  • Klaudia Jasek – 3 żT
  • Dominik Pyrka – 3 kZ
  • Adrian Rzęsiewicz – 3 kZ

Serdecznie gratulujemy wybranym osobom. Będziemy trzymać kciuki podczas konkursu 29.11.16. Jest o co walczyć, bo zwycięzca może reprezentować Roberta Sowę na Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EUROGASTRO w Warszawie.

Autorką zdjęć jest uczennica klasy 3 GT Natalia Wziątek

Udostępnij

Posted in Konkursy, Osiągnięcia and tagged , , , , , , , .

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *