POZNAWANIE PRZEZ … „SMAKOWANIE”

W środę 22 listopada 2017 roku w ramach zajęć praktycznych odbyły się hotelarskie warsztaty zawodowe klasy 3hT z gościnnym udziałem uczniow z klasy 1hT,do Radomia do hotelu czterogwiazdkowego Nihil Novi.

Przy drzwiach hotelu ze szczerym uśmiechem przywitała nas Pani manager Anna Socha, która zabrała nas na ciekawy wykład opowiadając o codziennym funkcjonowaniu, historii i życiu zabytkowego hotelu.

Po prelekcji mieliśmy możliwość zadawania pytań, które mogłyby pomóc nam w przyszłości w znalezieniu pracy w zawodzie hotelarza. Aby przybliżyć nam działanie hotelu od strony pracownika, Pani Ania oprowadziła nas po pokojach, które były urządzone w gustownej formie lecz każdy z nich różnił się od siebie.

Po obejrzeniu robiących wrażenie pokoi mieliśmy możliwość poczuć się jak goście hotelowi kosztując specjalności szefa kuchni, wyśmienitą zupę krem z marchwi i imbiru, penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym. Po smacznym lunchu podziękowaliśmy i pożegnaliśmy się dostając zaproszenie do ponownego odwiedzenia hotelu.

[supsystic-gallery id=’61’]

 

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *