W dniu 03 listopada 2017r w naszych pracowniach gastronomicznych odbył się Szkolny Konkurs Kulinarny pt. „Pasja smaków – galantyna i rolada z kurczaka”.
Do konkursu przystąpiło 11 dwuosobowych drużyn reprezentujących zawody: kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Zadaniem uczestników było:
- rozbiór tuszki kurczaka i przygotowanie z niej rolady lub galantyny,
- przygotowanie dodatku skrobiowego i witaminowego.
Jury oceniało:
- smakowitość
- pomysłowość
- kreatywność
- wygląd i aranżacje potrawy.
Po długotrwałych obradach jury ogłosiło zwycięzców konkursu.
I miejsce Agata Wąsik i Klaudia Rogalska – klasa 2 żT
II miejsce Oliwia Janas i Weronika Mróz – klasa 3 żT
III miejsce Karolina Warchoł i Weronika Kiraga – klasa 2 żT
Wszyscy uczestnicy otrzymali drobne upominki. Drużyna, która zajęła pierwsze miejsce będzie reprezentować szkołę w Wojewódzkim Konkursie Gastronomicznym w Radomiu.
Życzymy im powodzenia.
[supsystic-gallery id=’60’]