PASJA SMAKÓW NIEPOWTARZALNE SMAKI GALANTYNY I ROLADY

W dniu 03 listopada 2017r w naszych pracowniach gastronomicznych odbył się Szkolny Konkurs Kulinarny pt. „Pasja smaków – galantyna i rolada z kurczaka”.

Do konkursu przystąpiło 11 dwuosobowych drużyn reprezentujących zawody: kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Zadaniem uczestników było:

  • rozbiór tuszki kurczaka i przygotowanie z niej rolady lub galantyny,
  • przygotowanie dodatku skrobiowego i witaminowego.

Jury oceniało:

  • smakowitość
  • pomysłowość
  • kreatywność
  • wygląd i aranżacje potrawy.

Po długotrwałych obradach jury ogłosiło zwycięzców konkursu.

I miejsce                     Agata Wąsik i Klaudia Rogalska           – klasa 2 żT

II miejsce                    Oliwia Janas i Weronika Mróz              – klasa 3 żT

III miejsce                  Karolina Warchoł i Weronika Kiraga    – klasa 2 żT

Wszyscy uczestnicy otrzymali drobne upominki. Drużyna, która zajęła pierwsze miejsce będzie reprezentować szkołę w Wojewódzkim Konkursie Gastronomicznym w Radomiu.

Życzymy im powodzenia.

[supsystic-gallery id=’60’]

 

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *