Nauczycielki z Czerwonego w Akademii Kurta Schellera w Warszawie.

W dniu 18.05.2017 nauczycielki przedmiotów zawodowych z grupy hotelarsko-gastronomicznej uczestniczyły w szkoleniu z zakresu sporządzania zakąsek zimnych i gorących – antipasti w Akademii Kurta Schellera w Warszawie.

Szkolenie prowadził sam Mistrz Kurt Scheller – znawca trendów i nowinek w świecie kulinarnym. W trakcie szkolenia sporządzane były min.:

  • Carpaccio
  • Crostini
  • Marynowana barwena
  • Roladka z naleśnika z farszem z warzyw
  • Roladka z bakłażana z farszem z warzywa i anchovies
  • Tarta ziemniaczana na zimno
  • Pierożki z ciasta filo faszerowane marynowanym serem feta
  • Krewetki w czosnku
  • Polędwiczka wieprzowa w panierce z papryki
  • Pieczone ziemniaczki z kwaśną śmietaną
  • Tort z cukinii i łososia
  • Sałatka z marynowanych owoców morza
  • Włoskie pulpeciki
  • Owoce w czekoladzie

Panie poznały najnowsze techniki kulinarne oraz nowoczesne urządzenia niezbędne w profesjonalnej kuchni oraz doskonaliły umiejętności z zakresu dekorowania i ekspedycji potraw.

Szkolenie przebiegało w miłej atmosferze i zakończyło się wręczeniem certyfikatów potwierdzonych przez Mistrza.

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *