,,Słodkości ‘’ przygotowane pod opieką mistrza Kurta Schellera

Będąc stypendystką projektu ,,Mazowsze-stypendia dla uczniów szkół zawodowych 2016/2017r ‘’ w dniu 19 marca 2017 r .uczestniczyłam w kursie ,,Słodko’’ w Akademii Kulinarnej w Warszawie. Kurs prowadzony był przez największego znawcę trendów i nowinek kulinarnych mistrza Kurta Schellera.
Przygotowywałam pod jego okiem lekkie jak chmurka kremy, musy, suflety, ciasto migdałowe. Zasięgnęłam wiadomości technicznych jak odpowiednio dobrać czekoladę do deserów oraz techniki ich przygotowywania.
Poznałam techniki sporządzania słodkich cudów z różnorodnych owoców. Zwieńczeniem kulinarnych zmagań była konsumpcja. Perfekcyjnie zaprezentowane dania tworzyły wyjątkowy i niepowtarzalny wygląd oraz harmonię smaków. Rozwijając swoje zdolności kulinarne i zdobyte na kursie umiejętności zaprezentuję niektóre potrawy na zajęciach pozalekcyjnych Koła Żywienia.
        Stypendystka Marta Janas

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *