STAWIAM NA DRÓB – Warsztaty kulinarne Marcina Budynka

STAWIAM NA DRÓB
Warsztaty kulinarne Marcina Budynka

W dniu 08.10.2020r. w ramach Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego , Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego miało zaszczyt gościć mistrza kulinarnego Marcina Budynka wraz z zespołem w składzie: Judyta Szymkowiak i Maciej Kadis .
W warsztatach brała udział młodzież klas gastronomicznych. W części teoretycznej szkolenia uczniowie poszerzyli swoją wiedzę dotyczącą drobiu od hodowli po spożycie.
Po prelekcji odbyła się część praktyczna pod czujnym okiem samego mistrza Budynka i jego świty.
Menu warsztatów, to:
-pierś z kaczki/śliwka w porto/szpinak maślany
-sałatka rzymska z sosem cezar i soczystym kurczakiem
-serca drobiowe na ostro
-półgęsek z sosem jabłkowym i tartym świeżym imbirem
Emocjom nie było końca. Młodzież zadawała mnóstwo pytań na które chętnie odpowiadał pan Budynek. Na zakończenie szkolenia uczestnicząca młodzież otrzymała certyfikaty oraz nagrody rzeczowe : nóż szefa kuchni i przepaski firmowe.
Efektem szkolenia jest poszerzona wiedza i umiejętności kulinarne z zakresu drobiu.
Dziękujemy panu Marcinowi Budynkowi i całemu zespołowi za poświęcony nam czas i przekazaną praktyczną wiedzę.

Zdjęcia : Szymon Nercz

Udostępnij

Posted in Aktualności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *